2009. december 28., hétfő

Felkavaró eutanáziakampány

Bár semmiképpen sem utasítanám el csípőből az eutanázia gondolatát, nem szeretnék állást foglalni ebben a kérdésben. Nem érzem hozzá magam elég tájékozottnak, és szerencsére személyes tapasztalatom sincsen e téren. Ezért inább csak közreadnám azt a kampányt, amelyet a Dignitydeath csoport készített azért, hogy felhívja a figyelmet erre a problémára. Mivel ez egy full szövegalapú kampány, az angolul nem beszélők kedvéért leírom, mi olvasható a kis emlékplaketteken, amelyeket köztéri padokra szereltek fel.

Az egyiken Rosa Maria Alendére emlékeznek, elmesélve, hogy 5 teljes évig tartották életben több százezer dolláros költséggel, amit akár a halálát okozó, gyógyíthatatlan betegség elleni küzdelemre is fordíthattak volna.



A másik plaketten még ennél is provokatívabban fogalmaznak, és Kathleen Mandel esteét elevenítik fel, akinek szervezetét 32 évesen a Lou Gehrig kór támadta meg, hogy izmait egyenként eméssze fel, míg végül teljesen megbénult a torka, aminek következtében gyakorlatilag megfulladt, miközben végig öntudatánál volt.




Képek forrása: http://adsoftheworld.com/taxonomy/brand/dignity_in_death

Forrás: http://addict.blog.hu/2009/12/14/felkavaro_eutanazia_melletti_reklam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése