2009. augusztus 21., péntek

Dr. Jack Kevorkian

Dr. Jack Kevorkian – akit a szenzációhajhász sajtó "Halál doktornak" titulál, hívei viszont az önrendelkezésükhöz ragaszkodó gyógyíthatatlan betegek mentőangyalának központi figurája az Egyesült Államokban kiéleződött vitának: joguk van-e a csillapíthatatlan fájdalomtól szenvedő súlyos vagy halálos betegeknek a saját sorsuk felől dönteni?

Dr. Kevorkian nyugalmazott patológus, aki könyveket és számos tanulmányt írt a témáról, az orvos asszisztálta aktív eutanázia, az orvosi segédlettel véghezvitt öngyilkosság híve. Az általa tervezett és kivitelezett mechanikus szerkezet, a Mercitron a beteg gombnyomására mérgező vegyi anyagokat juttat a szervezetbe és fájdalommentesen altat a halálba.

A Mercitron lehetővé teszi, hogy a terminális állapotú beteg önrendelkezési jogát gyakorolva és emberi méltóságának megőrzésével a számára megfelelő időben és körülmények között vessen véget életének. A gyakorlatban alkalmazott és az orvos etikában hallgatólagosan elfogadott halálra éheztetés-szomjaztatás napokig, sokszor hetekig tartó agóniáját röpke percekre korlátozott halálba zuhanásra rövidíti.

Dr. Kevorkian rendszeresen konzultált a családtagokkal, kezelőorvosokkal, pszichológusokkal, alkalmanként egyházi képviselőkkel is és figyelemmel kísérte a beteg fizikai, szellemi és lelki állapotát, ugyanakkor segítséget nyújtott a végső útra való előkészületekben, a szükséges hivatalos dokumentáció összeállításában, egészen az utolsó, legnehezebb percekig. Ennek ellenére soha nem kért és nem fogadott el fizetséget a szolgálataiért.

Forrás:
http://empiriamagazin.com/Miszcellanea/Doktor%20Halal.htm

1 megjegyzés:

  1. Milyen jó lenne, ha létezne egy Alapítvány, akivel szerződést köthetnénk erre már most, mint egy életbiztosításra. Éves díj ellenében a bepipálható állapotok elérésre után az általam megjelölt idő elteltével (nyaktól lefelé bénultság 1 év után: pipa), jönne egy CEU (Compulsory Execution Unit) és valami furcsa baleset érne. Kimenne az áram, és leállna a lélegeztetőgépem, levegős injekció miatt elvinne gyorsan egy embólia, későn észrevett ételmérgezés, egy betegszállítás közbeni rejtélyes fékhiba. Mindenki megkapná azt amit akar. Ha nők szüzességét pénzért megvehetem az interneten ezt miért ne lehetne? Gyilkosság? Mi? Egy apró figyelmetlenség? Ugyan, szerencsétlen baleset történne csak, rosszkor vagy rossz helyen. Hány ilyen sztorit hallunk a liftben, piacon, társaságban. Szépen lezárnák az ügyet és kész. Még a hozzátartozóknak sem kéne tudni róla, csak Én tudnám és az Alapítvány. Nevezhetnénk Méltóság biztosításnak.

    VálaszTörlés