2009. augusztus 3., hétfő

A mi gyerekünk nem beteg!

Nem tudok sokat ennek a családnak az életéről, csak elmesélésből ismerem a törénetüket.

Amikor megszületett a kisfiú, a kórházban az orvosok azt mondták, hogy agyvérést kapott, egészen biztosan nem marad életben. Jelezték, hogy nem gond, ha nem viszik haza, sőt kifejezetten megpróbálták a szülőket rábeszélni, hogy mondjanak le róla.

A szülők nem így gondolták. Úgy álltak hozzá a dolgohoz, hogy: A mi gyerekünk nem beteg! és így is viselkedtek.

1-2 éves korában aki ránézett a kisfiúra, egyből azt gondolta, hogy ezzel a gyerekkel valami baj van, nem látszott egészségesnek.

Ma 21 éves, nagydarab, egészséges fiatalember, dolgozik, barátnője van, ellátja magát. A tanulás sosem ment neki jól, viszont különösen érzékeny az emberekre, az emberi problémákra. Ráérez, ha egy felnőttnek valami fáj.

A szülők feltétlen hite és szeretete ennek a gyereknek segített, hogy egészséges felnőtt lehessen.

Nem tudom, hogyan diagnosztizálják az agyvérzést újszülöttnél. Mik a tünetek? Mennyire könnyű ebben tévedni? Az biztos, hogy valami gond volt a gyerekkel, de az is biztos, hogy "kinőtte". Ha akkor hallgatnak az orvosra, ma valószínüleg nem élne a fiúk.

5 megjegyzés:

  1. Nos, lesz alkalom, elmesélem majd én is a gyerekem esetét. Nálunk jobolsali arcparézist állapítottak meg (nem müködtek az arcidegek), innen gondoltáék, ohgy agyvérzés volt. 5 naposan küldtek speciális klinikára, ahol gerincvelő váladékból és ekóból sikerült megállapítani, hogy valóban volt egy enyhe bevérzés, ám az agyhártya és a koponya között.

    A hozzáállás nagyon sokat segít. Mármint a szülői hozzáállás. Vannak szülők akik egészséges gyereket teszik tönkre azzal, hogy "bénázzák, ügyetlenezik" és majd néhány év elteltével az addig talpraesett teremtés egy kudarcra ítélt gyenge jellem lesz.

    Hála az Égnek vannak akik a "halálra1téltekből" is képesek Embert faragni!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nocsak, úgy tűnik mégsem kellenek speciális film-effektek egy csodához, nemde? :)

    VálaszTörlés
  3. Vajon, ha ott hagyják a picit a kórházban, mi történik vele? Elkezdenek kísérletezgetni rajta?... Mondván: "ennek" már úgyis mindegy? Zsófi, Te biztosan tudod, mi szokott ilyenkor történni, amikor szinte agitálják a szülőket, hogy ne vigyék haza újszülöttjüket.

    VálaszTörlés
  4. Elfekvőbe rakják, és hagyják ott meghalni... nem?

    VálaszTörlés